tirsdag 23. mars 2010

På tur til Langkawi Coral igjen

Pulau Payar Marine Park
I går gikk ferden til Coral plattforma igjen som vi var I 2005. Det meste var som før ..Mye fisk..god mat..god dykking..Det eneste som var forandret var årstallet og at de ikke matet haiene med kylling lenger.. I en smidig overgang til at naturen skal ordne sjøl er det gradvis avviklet.


Jeg fikk meg et par dykk og kom etter hvert i siget. Hadde igjen 110 bar etter siste dykket på over en time..Og det må vel sies at å dykke bare i t-skjorte i 30 grader vann er noe bedre enn Mjøsa…Desverre skjedde det noe med minnekortet i kamaraet så det låste seg så fikk bare film og bilder fra første dykket og litt av det siste..Og som alltid da tingenes iboende faenskap slår til, traff vi selvføleglig på en kjempestor fisk som nesten ikke var redd like etter kamaraet hadde sviktet…lite trøst i at noen av de andre fikk tatt bilder .


Anita hadde kjøpt med et helt brød og matet fisk ved plattforma..som fortsatt er lov…Stod en stund med bena uti og fisken nøyde seg ikke bare med brød men ville også ha en smakebilt av små hårturster på leggene …Vi hadde hatt motorprblemer på turen ut på katamaranen og på turen hjem gikk det tregt…og trodde først det var motoren som hadde streiket men så fikk vi se det plasket skikkelig i vannet..En stim med Marlin…(sverdfisk) jaktet på ett eller annet og hadde noen skikkelig bra luftseilaser..Ellers traff vi på en pratsom iraker som hadde prøvd å bade kameraet sitt i saltvann..


Mellom slagene går det i mating av ”hølkråker” og i dag hadde vi faktisk besøk av ei 70-80cm lang øgle ute på plenen…hølkråkene holdt et forferdelig leven og hakket dyret i ryggen og jagde den inn i nærmeste hekk… I morgen tidlig drar vi på havfiske først og med taubanen opp på Langkawis høyeste topp etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar