torsdag 25. mars 2010

Fisjing i vællers 24 Mars

På fisjing i vællers..Hell det var visst litt lenger sør..Etter en bedre frokost bar det av gårde tvers over øya med samme utgangspunkt som da vi var i mangrovene. Først var det trolling over et rev som stikker opp til ca 35m under overflaten..ca 1 km utover fra land.. Vi setter ut noen solide wobblere og venter i spenning..Ofte da vi er ute på sjøen ser vi fisk i overflaten men nå er det helt dødt…etter en snau time svinner håpet om ”Giant travelly” og ”sverdfisk”. Men vi har igjen noen timer med lettere fiske..Nye litt mer ”kastbare” wobblere og poppere settes på og nytt håp blir tent..Vi prøver vel en halvtime før ”gutta” finner ut at det er på tide å bytte plass.

Etter en god båttur er det på`n igjen. Her er det i hvert fall fisk..Ikke så store men enkeltfisk og hele stimer kommer etter i perioder nesten hvert kast…noen biter på men faller av etter en halvmeter.. Så sitter det en men løper over lina til en av gutta og sliter seg.. Kommer noen gloser om både det ene og det andre..og hadde det vært hjemme hadde nok krokene vært byttet ut for lenge siden.. Etter litt blir det kav i andre enden av båten…en av gutta har fått på en ”sverdfiskyngel” på en halvmeter og en større baracuda ser den kjempende fisken og klipper av sena en halvmeter innpå…gutten hopper uti og dykker under og får merkelig nok tak i enden av sena og får den vesle fisken om bord.. Like etterpå får jeg endelig en grouper til å sitte godt nok til å få den i båten… da er vi batteritom på kamera men får vridd ut såpass strøm at vi får tatt et bilde av det som blir den eneste fangsten vi får opp i båten . Men en nydelig dag på sjøen med til dels helt blikk sjø og strålende sol..så om vi ikke hadde fått fisk i det hele tatt hadde det fortsatt vært en bra tur..

Turen ble avsluttet med lunch på fiskefarmen som ligger i inngangen til mangrovene..flytende farm og restaurant.

Så går ferden videre til taubanen som skal bringe oss opp på fjellet…. Da vi nærmer oss ser det mistenkelig stille ut langs wirene….vanligvis skal en se noen vogner på tur enten opp eller ned men ikke en bevegelse…Vel framme viser det seg å være lite folk og vi må inn å forhøre oss.. Og ganske riktig..taubanen er ute av drift i 3 dagen for rutinemessig ettersyn…som vanlig slår tingenes iboende faenskap til igjen . Dessverre litt for sjelden at alt skal gå glatt… ny tur opp på fjellet er planlagt men vi må ha bekreftelse før vi drar..så får vi håpe vi rekker det før vi skal hjem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar