fredag 28. januar 2011

En fullkommen dag for en Vietnameser i forhold til en fullkommen dag for oss

Det er store kontraster ute å går.... Vi har vært ute å handlet litt....prutet i minste laget...for det er nå det minste man kan gjøre i et slik land.....der en vanlig d agslønn i serviceyrket ligger fra  1 til 3 dollar... det er i beste fall 18 kroner dagen det ...og fra 5 til 8 dager ferie i løpet av et år....lørdag og søndag er arbeidsdager ...... Og enkelte av oss syter å klager å vil ikke gå på jobb fordi vi har litt vondt i hodet eller hoster og nyser.. Og ho som sitter å venter i sanda å ikke får lov å være påtrengende...( for det er ikke lov her ) ville hatt en fullkommen dag om vi hadde kjøpt ei kokosnøtt å en klase bananer  å gitt 5 kr i driks....

Som før beskrevet er maten billig...vi spiser og drikker to personer med bra med driks for en 50lapp.... men hva er det så som skal til for at vi skal ha en fullkommen dag??

 For min del kan det ofte dreie seg om en liten tur innom jobb.... en skikkelig flytur og kanskje til å med litt sengekos etter mat og fjernsyn.... I dag har jeg vært innom den lokale surfebutikken ...som er det nærmeste en kommer her.. denne tida på året ....å få litt adrenalin...Kitesurfing er veldig populært her og noen lokale har lært seg kunsten og er instruktører ...men på sin lønn kan di bare drømme om å eie eget utstyr ... Sjekket prisene på kiteutstyr her i dag....og var inne på kite.no etterpå for å sammenligne priser...

Ca 10 % billigere her enn hjemme men hva hjelper det når en tjener  ca 6500 kroner året .... Det samme gjelder paraglidere og anna moro .... nesten like dyrt som i norge men uoppnåelig for en vietnameser.... men er de sure for det ...neid...blide som noen soler ....og hvis vi pruter bare litt blir får vi med gaver i tillegg til det vi har kjøpt ..... De sier at Thai folket er blide og koselige men de også ligger nok et hakk bak vietnameserne....vi får håpe det varer ettersom turismen øker ..

1 kommentar:

  1. Ja, vi kan ikke klage her. Iallefall med tanke på slike forhold. Vi er nok blitt litt for bortskjemte i Norge og tar ofte ting for gitt.
    Viktig med slike inntrykk. Tips godt og rikelig:) Det høres ut som de fortjener det:)

    SvarSlett