tirsdag 1. februar 2011

Sanddyner og storforbruk av kamera

 På tur inn mot et fossefall som de kalte det og selv om vi ikke regnet med å se slike fosser vi har i norge hadde vi vel regnet med å se en foss med en liten kulp under og med en slags oase rundt....

 Turen oppover dit var ganske grei...fine formasjoner og stor variasjon i natur og landskap...og vi gikk barbeint i 5-10cm med vann...med myk sand under
Vel framme etter en kilometer med plasking og fotografering kom vi til en kant på en tre fire meter som det plasket litt vann ned fra....Ikke det helt store men naturen rundt og formasjonene veide vel opp for noe..Vel framme på  bussen kunne en av svenskene meddele at " Det her var ju et minne før livet"...noe ironisk ment....Men det var vel at han sa akkurat det som ble et minnet for livet fra denne turen :)


Etter å ha luktet på litt forferdelig fiskesaus bar det videre til Mui Ne...fiskelandsbyen.... og deres karakteristiske båter....mange plasser er det langgrundt og de kommer ikke inntil med mindre båter...da er det greit med ei slik balje...Anita måtte jo bare prøve...i hvert fall på tørt land :)Så var det videre til de hvite sanddynene... frisk vind  og ikke snødrev...men sanddres..eller sandstorm kan en vel kalle det..Vi fikk leid "akebrett" men de fleste stedene var sanda ganske løs og det tok litt tid før vi fikk teknikken... måtte ha mest mulig kroppsflate på brette for å få skikkelig gli...
 Så bar det videre til de røde sanddynene ... der vi skulle få litt forfriskninger før vi skulle ha med oss solnedgangen.... Egentlig ganske brukbart.... synd man ikke hadde med seg en pg på 16-18m2.... da kunne en ha lekt noe forferdelig,,,men med større doning ville det nok blitt landskapet bak dynene som ble landingsområde....eller ankomstområde er vel mer korrekt å si..i 12-15 m sek :)
Anita prøvde seg i den sterke vinden ..... men "vingene " ble litt for små....Vel hjemme skulle jeg starte opp kamera for sjekke bilder å objektivet stoppet opp på halvveien.....Etter litt lirking virket det nå igjen men  i dag så stoppet det helt opp så da er det vel bare å gi opp ...å få det på rep..... Jeg er nok storforbruker av kamera...Displayet på det gamle hadde kollapset før vi dro så jeg kjøpte ny Ixus1000HS på gardermoen..... det holdt nå i hvert fall ei snau uke....så får jeg bruke gammelapparatet uten display for resten av ferien...+ dyker kamera..så vi er ikke i beit...Nå er det en tur på stranda.... Og til slutt en liten gratulasjon med 31årsdagen til den som er igjen hjemme å passer katter og hus :)


2 kommentarer:

  1. Mye fine bilder:) Og fattern er flysjuk skjønner jeg:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for gratulasjon by the way:) Jeg lagde ostekake og cupcakes, tok med til jobb. Deretter yoga, og en tur innom Guro med kaker etterpå.
    Nå er det ikke lenge til dere kommer hjem. Må skrive skaderapport idag og har enda noen dager å fikse huset deres på, haha:) Neida:)

    SvarSlett