mandag 7. februar 2011

I løpet av soloppgangen

 Som vanlig tidlig oppe og etter å ha fått med at fiskebåtene (baljene) kom inn i går ..med dårlig batteri prøvde vi igjen i dag....Tusla bortover i vel sekstida på morningen ...da var alt første båten på land...og en etter en kom de inn....En stokk ei tauslynge og et partre..små vietnamesere så er balja og fangsten på land...så er det møysommelig å lirke fangsten ut..
 Stort sett består fangsten av krabber...to slag..og flyndrer..et par tre andre småfiskslag som jeg ikke vet hva er og i dag hadde det blitt med ei malle med digre barter opp også
Til å med en sjøkreps hadde forvilla seg i garna...  Da gubbene kommer inn fra havet dukker kvinnfolkene opp med kokeapparater og kjeler ..og med dem både lokale og turister som kjøper nykokte krabber...rett fra havet...... Alt mens sola langsomt har reist seg opp fra havet og latt sine første stråler berøre oss  ...forsiktig..:)........For oss er det en vakker forestilling som like gjærne kunne vært tatt ut av en film.... For dem er det bare en ny dag for å få endene til å møtes .....eller??? hvem vet...kanskje føler de like stor lykke over dette øyeblikket som oss :)

1 kommentar: