fredag 13. mai 2011

En fin avslutning på "6 dager på rad"

Så ble det 6 dager til slutt og de fleste av dem ganske greit å komme seg opp.. Og vi må vel kunne si at det har vært innholdsrike  6 dager ..på godt og vondt.
 De fleste av de 6 dagene har det dreid gradvis mot høyre noe som gjør startforholdene ganske så artige...vel...noen vil vel si noe annet...det har nok vært en del banning og diverse kommentarer da både grantrær og vindpølser er blitt pakka inn..men det er ofte en del av det hele....å lese pulseringen og komme seg ut på en grei periode...Og så er det vel ikke helt på trynet å ha litt skjærmkontroll heller ..
 På søndagen ble det etterhvert såpass vind at de fleste PG pilotene valgte å stå på bakken....men et par ivrige sjeler tok seg en tur opp og fikk nyttig erfaring i å hele tiden sitte å jobbe med skjærmen...i noe variabel luft...
 Timing har vært et sentralt begrep disse dagene...På høytrykksdager er som regle forholdene noe senere og ikke uvanlig at dagen er på topp fra 3-4 tida.. Og det fører også med seg noen spesialiteter til... boblene blir litt trangere og skapere i kantene..og vinden vil ikke alltid opp men smyger seg rundt formasjoner ...og skaper et uforutsigbart kaos av med og motvind som ikke alltid virker like logisk..
 Ekstra artig var det å se en gammal kjenning med snurrebart som ikke har tråkka ned startene våre den siste tida...Egentlig litt rart for jeg kan nesten vedde på at han koste seg veeeeeeldig :)... han var nå i hvert fall i lufta mellom 2 og 3 timer .
Og ingenting er morsommere enn å greie å klore seg opp på supermarginale forhold.. Siste dagen hadde Per og Roger starta og sjøl om i så tendenser til positiv luft var det vanskelig å komme seg opp...Mona skulle starte først men varioen var kranglete og ville ikke starte opp...det ble så jeg starta først og kom meg bort til gratishaugen..like etter kommer Mona som har gitt varioen skarpe trusler hvis denn ikke starter...Det er såpass marginalt så jeg må ganske inn til skogen...Vi bytter på å ligge nærmest på det velsle som løfter og sakte men sikkert går det opp...og så øker det på og vi bare ligger der og kruser rundt til Øyvind og Roger kommer....men så begynner det å regne og vi drar mot landing...godt fornøyd...og spesiellt Mona som har klora seg opp på supermarginalt for første gang...og som om ikke det skulle være nok tok a PP3 prøva ..helt uten feil etterpå...
En verdig avslutning på 6 dager på rad med "godflyging" på bangs.  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar