mandag 23. august 2010

Bæver 560meter over havet

Bævern skrik å brøle å lukte bensin....ja dop skarn vel ha den og ...men det blir resultater ta slik...

1 bensinbæver....1 nordlending og en nesten like gal hamarsing..og en brumunddøl som hang i ræva på bensinbæbærn....nei å nei...men...jeg er nesten helt sikker på at hvis Pål hadde vært der nå....hadde han trengt siklesmikke...

Starten ble helt vanvittig bra.. Noe måtte gjøres etter helgas fantastiske turer der at par tre av startene ikke var helt på stell...og feil kan skje og da er det viktig at flystedet tåler litt feil uten at det går i dass..

Vi hadde håpt på en flytur som lønn for strev men den får vi ha til gode... trudde faktisk vi skulle fått fiksa litt i veikanten opp til start og men da ble bensinbæværn tannløs...kjede røk av...etter fjernign av noen leie stubber

Fikk ikke tatt noen bilder i dag men det kommer vel noen fra de andre tenker jeg

Snart går ferden til Tyrkia og ring får være ring men tar jeg ikke aldeles feil får vi nok noen dager med litt trøkk fra sør så vi går testet ut hvordan det ble...Regner vel nesten også med at resten av de som bruker plassen spanderer loggepils neste gang vi flyr der :)

mandag 16. august 2010

Heidal starten får nytt ansikt ,,,, dugnadsnytt





Vi hadde en dugnad i fellesferien men måtte ha fler før entreprenøren begynner å fylle opp og runde av terrenget oppe ved veien.. Som seg hør og bør tar vi med et "før..bilde" fra i vinter der det må sies at det er litt skog...

Og så kommer det et "etter..bilde" fra omtrent samme vinkel...


Det bør nå vise at det har sildret litt svette fra ymse panner...
Jeg ...Olav Oppsanger ..Johannes Moger...Geir Markeng..Rune Sørlie...og Thor Arne Jacobsen ..Geir Holte.. Kristian Eriksmoen..Thor Landgraff...Bjørn Joakimsen.og Pål Gjersvik har svingt motorsag og ryddesag...og bært digre stokker og ryddet kvist så stedet knapt er til å kjenne igjen..Noen en av dagene ...noen begge.

Bratt er det så en godt burde vært klonet med fjellgeit men vi med dårligst helse gikk bare over til å bruke alle fire...og med fire "labbs" trekken på gikk det på et vis....

Vi har nå ryddet bort alt som må til for å fylle på bærelag langs veien og samsmasse utover starten der steiner og groper skal gjemmes..videre har vi funnet igjen ei hytte nede i villnisset og det går knapt nok å bomstarte så jævlig at en treffer noe tre lenger.

Dog må det sies at vi bare har fått felt...kvistet og fraktet mesteparten av det som skal brukes til ved av grunneiere...men det er igjen litt bæring både oppover og en del nedover men det er bare barnemat i forhold til det som alt er gjort.. Jeg vil tippe at det som må til er gjort på en snau dag med det mannskapet vi var i helga..

Noen av oss tok en flytur på lørdag men søndagen var heller tvilsom..noe røyken fra boksen viser...stri bak på flagget og inn på rampa og mye rart midt i mellom ..
Til helga er det TrontreffOg sikkert vanskelig å samle folk...neste helg deretter drar jeg til Tyrkia...så hvis noen brenner av lyst så er det noe bæring igjen...hvis ikke må vi vel ta det da jeg er tilbake...vi får se:)

onsdag 11. august 2010

Det veksler mellom fisking og flyging



Da er ferien over og den første arbeidsuka er gjort unna...Ikke alltid like moro å begynne på jobb igjen men utfordringer står i kø så tida går fort læll..

Ingen ting er mer galt enn det er godt for noe...er det et gammelt ordtak som heter.. Vi har hatt en del regn i det siste og på fredagen før helga gikk brumundelva som sjokoladesaus med hele trær i ...og steinene ramlet...ikke fiskbar så det ble vågåtur i helga med fine flyturer...fikk fiksa tilten på sæla og den ble som ny..Fin tur fra salknappen på lørdag og justerte litt på Litespeed RS'n og fikk prøvd på søndag...det bar nå til himmels og det virket som det ble mindre jobbing...sjøli vanskelig termikk lavt...lenger opp var det kjempelett

Hjemme igjen etter helga ble det først jobb og så måtte jo fisken plages litt igjen..elva hadde gått ned og var fin å fiske i Hadde ikke fisket lenge før en drøy kolosørret veltet seg rundt og så vidt var på et par sekunder. Men det har vært en del trafikk så jeg valgte å dra litt lenger opp...var i kontak med fisk et par steder til før det smalt til på grunna mellom noen dypere høler....Det gikk så vannspruten sto et par minutter men etterhvert måtte den gi seg og havnet i veska..hadde ikke med vekt med målte den til 62 cm...og viste 2.2kg da jeg kom hjem...
Enda en på samme størrelse gikk på men fikk kastet seg rundt bak noen steiner og ungikk steikepanna såvidt...

Hadde egentlig tenkt å fiske igjen i går...tirsdag men det haglet inn med telefoner og meldinger om flyging på bangs.....skulle kikke bort da jeg var på tlf med Arne og der lå det folk i lufta....Da mått jo vi dra bort og...Var nok litt fra sida men helt greit å komme seg ut og bort på gratishaugen...markerte stig og synkområder til å begynne med men ble mer silke etterhvert....Ble etterhvert godt fornøyd og så Stig slet med å komme ned over landinga...Så tok en god sveip utover mjøsa for å bli kvitt litt høyde...og det funker bra som vanlig...landet svett og fornøyd nermest brumunddal der de har forhøstet jordet så det er kort og fint....En fin dag igjen...og kanskje blir det elva igjen neste :)....her er det ikke mye " kjede seg "

Har faktisk aldri skjønt at det går an...

tirsdag 3. august 2010

Et lite tilbakeblikk etter to dager på jobb

Så ble nå resten av ferien ikke så aller verst.. Det ble faktisk noen flotte flydager. Jeg hadde nå kapitulert og erkjent at distansesongen var over for i år og da får en ta flygingen dereetter..

De fleste flyturene ble avsluttet etter max 1,5time for ikke å gjøre skuldrene noe verre men det er utrolig hvor mye man kan få lekt seg på den stunda

Den 26 bar det til Turtagrø med store forhåpninger om sol og kanskje en tur innover fanaråken og innover sognefjellet..Vi så sola men den lå ute i Skjolden og gav ingen ting der vi var..men det ble en sklitur mellom majestetiske fjell...og på et slik sted blir sjøl en sklitur en stor opplevelse.

Så ble det et par tre dager med brukbar flyging på vågå igjen før det igjen bar til Bøverdalen... vel framme var vel vinden litt mye skrå og litt sterk for pg..så vi fant ut at vi skulle ta en bretur i stedet for.. Oppe ved Juvass har en franskmann (tror jeg ) hugget seg inn i fjelle og laget til med lys og utstilling av diverse gamle jakt gjenstader som har kommet fram fra isen.. En meget spesiell opplevelse..


Men som alltid ebber ferien ut og moroa tar slutt...Det var derfor utrolig moro å få siste flydagen på salknappen i "garantiføre"...Øyvind...Olav og jeg boltra oss rundt ...de i stor fart med litespeed og jeg med noget krappere svinger ..Etterhvert kom Stein Are og Pål seg i lufta og ...litt i overkant vind kansje for pg men det gikk fint... Det ble langding etter en time med stor moro og en verdig avslutning på en grei ferie som igjen ble alt for kort... lurer egentlig på når jeg skal få tid til å fiske laks igjen...kanskje da jeg blir pensjonist :)