mandag 5. juli 2010

Nesten gromdagen på bangs

Som regel er det et eller anna som ikke stemmer..Nå hadde de fleste enten dratt til vågå eller var opptatt med andre ting.. De eneste som var igjen var meg og Henning. Det gikk ei lita stund før Henning kom men det stod fint inn på start..og fine skyer ...

Og tanken var nok der...i dag er dagen..Mye folk på rampa i helt andre erend enn vi men praten gikk og mer eller mindre gode forklaringer ble gitt fra foreldre til unger om de store rare farkostene som ble rigget opp..

Jeg startet først og det var "salknappføre" kunne bare dilte ut med lange skritt..tok ikke mange minuttene før jeg hadde første boble..den stoppet på 700 og like etter på tur fram gikk jeg inn i ei til...denne gikk til 900 men med Malibuen og litt langt til neste sky tenkte jeg som så mange ganger før...neste går opp med 200 til og da drar vi på tur..

Men solgangsbrisen ville det anderledes...på tur fram igjen var det knaptnok pip før jeg var på gratishaugen ..og neste boble stoppet på drøye 700 igjen..og etter det ble boblene svakere og svakere og hanget ble bedre og bedre. Men jeg ville liksom ikke gi opp håpet og dro ut tida med å speide etter dyr og fugler og koste meg stort...hadde vindhastighet på ca 18 til 20 km/t i hvert fall første halvanna time...perfekt pgføre hvid de bare hadde vært der .

Henning tok seg en tur mot Mjørs ferie og fritid og hadde en relativt lang og humpete ferd tilbake i motvind og leside...men kom seg fint fram på hanget igjen..dog med komentaren at han nok ikke ville ha prøvd eller klart det samme uten solide innklapp...


Etterhvert økte vinden på og nærmet seg 30 km/t før jeg bestemte meg for å krysse mjøsa og lande hjemme...Da jeg kom fram og lå for å fly av høyde økte vinden ytterligenre og de store trærne rundt den vesle landingen lå godt flate..så jeg bestemte meg i siste liten for å unngå en mulig vanvittig turbulens og lande på kroajordet.. Der er det åker på det meste men lengst bort det som ser ut som et lite frimerke fra lufta men er bra romslig allikevel...Forhøste og klart til å ta i mot piloter fra fjærn og nær..Kanskje den beste dagen i år...vel det får resten av sesongen vise men hittil klart den beste :)

Den ble bare tildelt Henning og meg denne gangen men neste gang håper vi på mange fler

Kopier linken http://www.youtube.com/watch?v=Mn1ArWEHqxk så kan du se utdrag fra turen på youtube :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar