søndag 8. september 2013

Puerto Plata Dominican Republic

Første gangen vi reiser til denne verdensdelen og var vel litt over middels spent.. Men først skulle vi gjennom en laaaaaaang flytur. Først 2 timer til Frankfurt...så 4 timer venting og så 10 timer videre til Puerto Plata..
Vanligvis er det ikke så lett å få sove på flyet men denna gangen virka turen kort..så mye tyder på at Jon Blund har vært innom.
Vel gjennom ei tullete papirmølle med skjemaer som skulle fylles ut kom vi ut på framsia... Der står det en fyr med Apolloskilt og venter... It's one more couple hører vi men etter litt venting så kom  det ikke fler  så da var det bare å dra.....
Kort etter var vi på hotellet ...knallfint :)

Middagen stengte klokka 22 lokal tid og vi hadde fått romnøkkel da klokka var 21.50...så da var det bare å stresse inn i bufeeten og finna seg mat...der gikk det servitører og gaula og sang...skikkelig stemning :)

Litt usikker på hva en ska si  hva man syns da vi skulle nedom stranda dagen etterpå.... en del korallrev rett ut for strande og tepper med sjøgras ved sia av...gjorde at stranda etter "uvær" var full av gras..men så kom en hvit Toyota pickup og en sverm med arbeidere med river og vips var stranda helt prima :)
 
 Dagen etter dukker han som egentlig skulle møtt oss på flyplasssen opp ...fra Apollo... og vi får beskjed om at vi ska ha et møte med han...og at vi ikke skal handle..ta ut penger ..booke turer på strande eller noe slik... Og vi gjør det stikk motsatte...tar ut penger og bestiller de tre første utfluktene..deriblant Oceanworld og delfinsvømming :)
Men før det skal vi på "bytur" ... med Julio ("hulio")...vi guides gjennom butikker....borg...fattigstrøk og rikmansstrøk og er innom en som presser "saft" rett fra sukkerrør....får løst tel å rive skigard like etterpå  så sukkeret går rett i maskineriet :)


 
Etter et par dager på stranda nermer det seg Oceanworld....men før det kommer den godeste Julian og forteller at vi må bytte om på dagene for at Presidenten kommer på besøk til Oceanworld og da blir det stengt for offentligheten... så da blir det fisketur først.
 

Det ble først en kort busstur...så innom en "fellessentral" for å fylle drivstoff...så mer kjøring til Sousoua...4 timer på vannet i varierende bølger ... vi hadde hver vår side av båten og det var det andre paret sin side det smalt på en barracuda på en snau meter....utenom det ble det stort sett bare sol ...men bedre lykke neste gang ..
Og så kom høydepunktet som vi hadde lurt fælt på heile tida...hva vi egentlig hadde betalt for og hva dagen skulle inneholde...og bortsett fra en....det vi vil anta var "timeshare" agent som kapra oss for noen minutter ble det en stor dag :)
 
Fugler i hånda..og på hodet...fugleshow..sjøløveshow....haishow...delfinshow...og så halvtimen vi hadde betalt for sammen med delfinene... Utrolig fine skapninger  og sjøl om noen bilder mangler av det som skulle tas og kjøpes må det vel sies å være et minne for livet :) og i tillegg kom vi i prat med en av dyrepasserne så vi som de eneste den dagen fikk være med å fore den hvite bengaltigeren ... 
Litt kaos da vi skulle hjem siden bussen som var oppsatt måtte dra og alt som hadde med bilder og film å gjøre var kaos og forsinkelse..men vi kom nå hjem...sammen med en anna forsinka gjeng i en buss som var bestilt ekstra for å komme å hente oss...så tross alt ...så blir man tatt hånd om sjøl om det tar tid .
Og så måtte vi jo ha med oss Paradise Island...45 minutt....sa de..men det tok nærmere to timer ...men så var det fint da...nydelig korallrev..mye fisk...bra mat og masse rom ..og perfekt strand og øy sjøl om den ikke målte mer enn 17 x 50 meter :)
 Ellers må en vel si...knallfint hotell..bra utsikt...bra men ikke helt perfekt mat...noe seigt kjøtt men kylling og fisk (unntatt røkelaks) var helt prima.....Ellers var det ...Fasaner...Flamingoer ..skilpadder..ender...koi...krabber....sniler..ja det var litt av hvert.(husker knapt alt ) ...og barer over alt...og alt var inkludert...til enhver tid på døgnet...til å med det vi kaller internationale drinker...så det ble konsumert en del men av hotellets gjester som tellte flere hundre inkludert oss sjøl var det ingen fulle....å se ..men slik er det kanskje da det ikke finnes skandinaver...vi var de eneste vi kunne høre som var av skandinavisk oprinnelse..

 
 
 
Og hvor går ferden neste gang.....Dominikanske..kanskje....for vi ble ikke ferdig på to uker...så om det ikke blir med en gang så blir det nok flere turer dit :)
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar