torsdag 21. oktober 2010

Flying Supine

For mange år siden var det vel ganske vanlig å fly supine...Nå til dags flyr de fleste liggende... Men så er det nå en gang slik at vi blir eldre i stivere i kroppen... Det er greit å ligge å bli støl og jævlig en gang i blandt...serlig å ofre seg for en langtur. Men så har jeg tenkt det må være godt å lene seg bakover i et godt sete å bare kruse rundt med kjent fartøy.

Men så var det den praktiske biten da. I våre dager er vi så heldig at vi har internett...der det står noe om alt vi ikke kan.. Men som ved alle andre anledninger er bruksanvisningen det siste en leser...slik også med dette..
Og så skal det jo være sikkert i tillegg.. så en gammel profilert bottombar som jeg hadde fått ...som var bøyd helt ytters måtte bøte med livet... ble først kappet noget for bred og hadde et svare strev med å få festet oppheng og fått noe å henge i gjennom røret uten fare for å får slitasjeskader der det gikk ut av røret ...polstringer på og testing i skolebakken....inn igjen å skjære mer og lese på internett..


Det føltes ikke helt bra...og rart var vel ikke det. Bøyla kommer 30-40 cm lenger fram enn vanlig og da skal en ha laaaaaange armer for å kunne steile ut.

Så var det til tegnebordet igjen.. Etter en tur borte hos Pelle på Dagestad kom jeg hjem med noe som lignet mer på deler til en rullator enn noe som skulle brukes til flyging.. Og så var det festing da..ny runde i tankeboksen og en tur på Monter etter litt galvanisert bandjern...filing og tilpassing..

Da manglet vi bare vind til å få sjekket det ut... Ikke veldig mye vind i noen skolebakke så det bar til Høsbjør for å kjenne på det oppe på platåët der det var vind.. Det føltes faktisk så riktig så tanken om å prøve det fra rampa ble mer og mer overbevisende..

Satte på meg fullt utstyr sånn i tilfelle...og det kjentes så fint på rampa at jeg plutselig bare løp...kom fint i lufta og rullatorhåndtakene fungerte upåklagelig... Hadde nok glemt en liten detalj... Hangloopen må foran skuldrene og ikke bak...men jeg fikk nå smøyd meg gjennom og i komfostilling ..å så var det nå bare å sitte å nyte..


Nede i grushølet var det blitt helt vindstille og var nok litt for usikker da jeg skulle lande på om jeg i det hele tatt hadde nok og steile med i de hjemmelagede rullatohåndtakene...men det funket...egentlig litt for bra. Utsteilinga bli lovlig høy og måtte sette rompa nedi men hva gjør vel det når man har airbag


Da var testingen gjennomført og dimensjoner og lengder funnet ut så da er adapter bestilt fra Finsterwalder så man har noe sertifisert..man skal jo tross alt opp i lufta

Mer oppdatering og bilder kommer etterhvert

1 kommentar:

  1. Hardu bestilt adapteren,kunne tenkt å bestille ein samtidig. Kunne du sende meg linken hvis du allerede har bestilt?

    Kjeborge(krøllalfa)online.no

    SvarSlett