søndag 23. juni 2013

Garantihang...del en og to

Så var det duket for "garantihang" nok en gang....vi har vel trudd det skulle bli det mange gonger alt i år...men så har det skjedd noe med været så det itte har stemt.

Men så plutselig...så skulle det stemme..i hvert fall nesten.  Trudde det skulle ordne seg tel ca 10 men da tåka lette halv 9 så begynte je å gjøra meg klar... Sendte på meldinger og dro bortom i tilfelle noe ventet på landing...men ingen å se..
 
Dro nå opp og sola skinte og det suste i skogen...perfekt..men før je var ferdig med å rigge så kom skyggen og de daua ut.. Ørjan hadde kommi og var ganske klar for å få gjort unna siste timen han mangla..
 
Var usikker på å mye trøkk det var men vi vart nå enig om å prøve...Je først...og det var nok litt mer fra høyre enn ventet... Men det steg...og etter litt om og men kom Ørjan etter....dog med en del klunder for å komma opp..men tel slutt så gikk det greit..Men vinden hadde økt på og etter at Stein Are også hadde kommi i lufta var det lite framdrift...og etter hvert regn både her og der..
 
De andre kom seg ned på henholdsvis landinga og Nerlien gård..mens je kryssa mjøsa og landa ved Tess...hadde bare så vidt fått av meg hjelmen å slått av instrument før regnet hølja ner..
 
Så pakka fort å dro på kroa og tok en kaffe og softice :)..mens de andre henta biler
 
 
Med bløt vinge var je vel egentlig ganske klar for en "del 2"..så da Stein Are meldte at de ville prøve att så var je klar tvert.
 
Jeg ..Stein Are...Tove..og Kurt denna gangen...Stein Are først i lufta med meg like etter..men nå var det nok enda mer vind enn før i dag...så det ble ikke noe flyging på resten... Stein Are landa og ganske fort da det var lite framdrift...Bilen min ble kjørt ned så je fløg tel je vart lei å landa ved sagflishaugen...fin dag med nesten 3 timer i lufta men noe drøyt med vind for PG på del 2....men de prøver att i mårå...da je er på jobb...så får vi se om det blir att litt løft tel je er ferdig på jobb :) 
 






søndag 16. juni 2013

Artig høsbjørdag

Ikke så veldig ofte at høsbjør funker...og såpass langt utpå sommern er det vel enda mer usikkert...

Vi hadde vel egentlig planlagt bangs..men det så bra ut helt tel vi kom opp...da var det game over... Så var det nå høsbjør læll..

Sto bedre inn enn da je kikka oppom før i dag...men ikke veldig sterkt og flagga nere på toppen av skolebakken hang rett ner...Vi dro nå opp...og litt halvlunkne ut av bilen...men vi skulle jo fly så vi pakka nå ut..

Thor Arne kikker utpå kanten å je spør...ka du tru....Sklitur blir svaret...pølsa greit inn men lite bevegelse i skogen under..Men je starte nå ..og det er så vidt det går over start..og etter hvert som flere starter så blir det legg..etter legg...Men det er marginalt..men flekkvis kommer det mer termisk hang og småbobler ...så det blir noen runder før de skrur av brytern..

En fin kveld på Høsbjør.... en sjeldent rolig og fin kveld :)..kunne godt vært slik hvær dag..(kanskje litt sterkere) :)

lørdag 15. juni 2013

Godt med en fridag

Hvis man regner min 50 % jobb...som 100% så har det vel vært opp i 400% arbeidsdager i det siste...

Det tar piffen ut av en som allerede begynner å bli grå i tinninga.... så sjøl om je normalt spretter opp av senga da klokka er 06.00 om mårån så har det vel vært ellers slapt de siste dagene...

Skulle vært på starmoen og men har egentlig itte att energi i det hele tatt... Våkna opp i dag og tenkete for meg skjøl....Har je egentlig løst tel å fly....og det er vel første gangen på 21 år...så egentlig litt alarmerende... Men så vart je nå med Arnfinn tel frya...

Himmelen så veldig lovende ut og je hadde vel skrevi på fjasboka dagen før ....at hvis noe ser ut som det er for godt tel å væra sant...så er det som regel det....og det stemte.. Det var en fin dag og etter hvert kom nå også jeg ut og sjøl om je hadde glømt at je fløg Litespeed...og at muffen som skulle varme fingra lå att i bil så vart det en fin tur....grei fin luft.....bare at det vart litt kaldt men "fiskehansker" uten fingre... så vimsa nå litt rundt før je begynte å få vondt her og der i høyre underarm og skuldra...( må nok knaske litt breksidol)... graset begynner å bli langt på landing så dagens  hardeste økt var å bære vingen fra landing og bort på riggeplassen i alt for langt gras..

Trond fekk seg god trim da han bruke ca en time på å komma seg over rampa så tross litt rart føre trur je de fleste var godt fornøyd med dagen :)